Conclusie

Wij hebben dus geconcludeerd dat zaad 1, de Onion Largus niet goed tegen grote hoeveelheden
water kan. Het zaad ging dood bij een totale hoeveelheid van 13 ml en 8 ml. Er was groeide ook
schimmel bij. De waterhoeveelheid van 4ml heeft het wel overleefd. Dus wij kunnen zeker zeggen dat
de watertolerantie van deze zaad 4ml is.

Zaad 2, de Onion Barolo kan alleen niet tegen de large hoeveelheid water, dus 13 ml. Medium en
small zijn wel goed voor zaad twee. Dus de watertolerantie is zeker 8 ml.

Daarna zaad 3, de Onion Barbera, heeft de Large de waterhoeveelheid niet overleefd. De medium en
de small well, dus de watertolerantie is 8ML. Het zaad is dus doodgegaan bij 13 ml.

Zaad 4, de Onion Nogal heeft een hele kleine watertolerantie, het heeft de hoeveelheden van 13 en 8
ml niet overleefd, maar wel 4ml. Deze zaad kan dus zeker ook niet tegen de grote water
hoeveelheden. De tolerantie is dus 4ml.

En als laats zaad 5, de Onion Christalina kan tegen alle drie de water hoeveelheden. De zaden zagen
er goed uitgegroeid uit. Deze zaad kan dus tegen heel veel water en heeft een watertolerantie van
minimaal 13ml.

Het antwoord op de onderzoeksvraag is dus dat de verschillende zaden anders reageren op een
bepaalde hoeveelheid water. Het ene zaad kan wat beter tegen meer water dan de ander. Als
antwoord op de tweede onderzoeksvraag hebben wij verder onderzocht dat de zaden die veel
schimmel hebben, vaak heel vochtig, soms te vochtig zijn. Waardoor er schimmel begint te groeien.